Normal_brandweerauto2

(Novum) - In een voormalig verzorgingstehuis in Eindhoven, waar binnenkort zevenhonderd asielzoekers worden opgevangen, heeft woensdagnacht een felle brand gewoed. Dat meldt de politie. Hoe de brand ontstond is nog onduidelijk, maar de kans is aanwezig dat het om brandstichting gaat, zegt de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel (PvdA) donderdag in het Eindhovens Dagblad.

De brand in de Orangerie aan de Castiliëlaan ontstond rond 01.00 uur. Bij de bluswerkzaamheden is een benzinelucht geroken, liet de officier van dienst van de brandweer donderdagochtend aan Omroep Brabant weten. "Het is niet gebruikelijk dat je in zo'n pand een benzinelucht ruikt. Dat is een rare situatie. Het is aan de politie om dat te onderzoeken."

In de Eindhovense buurt zijn veel mensen tegen de komst van de asielzoekers. Op dit moment wonen zo'n veertig mensen antikraak in de Orangerie. Tijdens een bijeenkomst voor buurtbewoners zou zijn geroepen dat ook deze antikraakbewoners maar beter konden vertrekken omdat ze anders ook mee op zouden gaan in een vlammenzee, aldus het Eindhovens Dagblad.

De eerste asielzoekers moeten 27 oktober hun intrek nemen. De politie onderzoekt hoe de brand kon ontstaan.