Normal_nieuwbouw-bewegwijzering_erasmusmc_rotterdam

De campagne ‘Maak kanker kansloos’ in Rotterdam heeft dit jaar 2.306.850 euro opgeleverd. Burgemeester Ahmed Aboutaleb maakte dit vrijdag aan het eind van de Grote Inzameldag bekend in de Passage van het Erasmus MC. De opbrengst van de campagne zal worden gebruikt voor apparatuur waarmee onderzoek kan worden gedaan in het Erasmus MC Kanker Instituut. Dit meldt het Erasmus Medisch Centrum.

Vanaf begin januari kwamen talloze Rotterdammers in actie voor meer en beter onderzoek binnen het Erasmus MC Kanker Instituut. Zo ging de gehele opbrengst van het benefietduel Feyenoord – Excelsior naar het goede doel, en vormde ‘100 jaar Daniel den Hoed’ ook de bestemming van grote evenementen als de Rotterdam Marathon, Tour de Rotterdam en de Westland Ride.

Met ‘100 jaar Daniel den Hoed’ wordt dit jaar uitgebreid stilgestaan bij het ontstaan van oncologische zorg in Rotterdam. Honderd jaar geleden opende het Rotterdamsch Radio-Therapeutisch Instituut haar deuren. Onder leiding van radioloog Daniel den Hoed groeide deze kliniek later uit tot een internationaal zeer gerenommeerd multidisciplinair kankerinstituut. Voor de strijd tegen kanker is echter meer onderzoek noodzakelijk.

De opbrengst van de campagne gaat naar apparatuur die uitbreiding van het onderzoek naar én behandeling van kanker binnen het Erasmus MC Kanker Instituut mogelijk maakt. Centraal staat hierbij de bepaling van de behandeling op basis van DNA-materiaal. Met ‘personalized medicine’ moet het mogelijk zijn exact vast te stellen welke behandeling het meest baat heeft voor de patiënt. In 2014 is alle oncologische zorg, behandeling, onderwijs in Rotterdam gebundeld binnen dit vooraanstaande (internationale) instituut.

© Nationale Zorggids