Normal_martiniziekenhuisgevel_3_

Het Martini Ziekenhuis in Groningen publiceert vandaag het jaarverslag van 2013. Hieruit blijkt dat het ziekenhuis de jaarrekening 2013 heeft afgesloten met een positief financieel resultaat. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

Hans Feenstra, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘We publiceren, net als alle andere ziekenhuizen nu pas in december, later dus dan normaal. Dat komt omdat we met een stofkam nogmaals alle declaraties richting de zorgverzekeraars zijn nagegaan, om te analyseren of ze correct geregistreerd waren. Uit die analyse komt naar voren dat 99,3 procent van het totaal aantal declaraties correct was. Dit heeft dan ook voor ons ziekenhuis nauwelijks tot geen effect op het jaarresultaat gehad.’

Uit de cijfers blijkt dat het ziekenhuis bijna zeven miljoen euro in de plus staat. Hierin is een eenmalige meevaller van drie miljoen euro meegenomen, die is ontstaan door de overgang naar een nieuw declaratiesysteem. Zonder die meevaller staat het netto resultaat op 3,9 miljoen euro. De omzetstijging van het Martini Ziekenhuis is voor het grootste deel te danken aan het opnemen van Kraamzorg Het Groene Kruis B.V. in de jaarrekening. Deze B.V. is onder de vleugels van het Martini een 'bedrijf met een gezond rendement' geworden, zo stelt het ziekenhuis.

© Nationale Zorggids