Normal_elektriciteit_stroom

(Novum) - Ziekenhuizen in het gebied dat vrijdag is getroffen door een stroomstoring, zijn overgegaan op noodstroom. Daardoor kunnen de belangrijkste systemen doorgaan, zoals bijvoorbeeld bij lopende operaties en afdelingen intensive care.

AMC Amsterdam en het VUmc laten weten dat ze in bedrijf blijven. Bij het AMC gaan de lopende operaties door, maar worden geen nieuwe begonnen. Op de afdelingen voor intensive care zijn geen problemen ontstaan door de storing en de overschakeling naar noodstroom. De spoedeisende hulp is open voor acute hulp.

Het VUmc draait ook op noodstroom en adviseert patiënten met een afspraak op de polikliniek om een nieuwe afspraak te maken.

Ook in het Rode Kruis Ziekenhuis en Brandwondencentrum in Beverwijk is de noodstroom aangegaan toen de stroom uitviel. "We blijven in bedrijf'', twittert het ziekenhuis.

Het Flevoziekenhuis in Almere valt volgens een woordvoerder niet in het gebied van de storing, maar die is wel merkbaar in de ICT, bijvoorbeeld in externe e-mail.