Normal_gipsvlucht_parasolvlucht_trauma_helikopter
De ANWB heeft onterecht het patiëntenvervoer van en naar de Waddeneilanden toegewezen gekregen. Zo heeft de rechtbank in Leeuwarden dinsdag geconcludeerd. Defensie vervoerde eerder patiënten van en naar de eilanden, maar stopt hiermee omdat er te weinig helikoptercapaciteit is. Dit meldt Skipr. 
 
De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) in Friesland heeft de vergunning voor het patiëntenvervoer van en naar de Waddeneilanden. Dit bedrijf besloot met de ANWB in zee te gaan. Volgens de rechtbank in Leeuwarden heeft de ANWB de gunning echter ten onrechte toegewezen gekregen. Het Belgische bedrijf Heliventure, dat ook in de running was als kandidaat, spande een rechtszaak aan. 
 
De rechter in Leeuwarden stelt dat de ANWB de opdracht nooit had mogen krijgen. De ANWB is namelijk nog niet in staat de vereiste nachtvluchten uit te voeren. De uitspraak van de rechtbank houdt in dat de RAV nu alsnog met Heliventure om tafel moet. Totdat er een oplossing is, blijft Defensie de patiënten van en naar de Waddeneilanden vervoeren. 
 
© Nationale Zorggids