Normal_zorg_studie_leerling_verpleging_verpleegkundige_student

Uitgeverij Malmberg introduceert komend schooljaar een nieuwe methode Zorg voor het mbo. Malmberg heeft een succesvolle methode Zorg overgenomen van Academie voor Wonen, Zorg & Welzijn (AWZW) en gaat deze methode optimaliseren voor gebruik op regionale onderwijsinstellingen (ROC's) voor middelbaar beroepsonderwijs. De educatieve uitgeverij heeft al methodes voor Taal en Rekenen in het mbo en wil het aanbod uitbouwen naar de beroepsgerichte vakken.

Uitgeverij Malmberg gaat met ingang van 2 februari 2015 de methode Allround serviceverlener care voor de zorgsector van AWZW overnemen. Dit concept wordt de basis voor een nieuw te ontwikkelen mbo-methode Verzorgende IG. AWZW is een landelijk werkende academie die succesvolle innovatieve opleidingen en maatwerktrajecten ontwikkelt en op de markt brengt. Malmberg gaat deze methode optimaliseren door deze samen met ROC’s door te ontwikkelen en het materiaal in de praktijk te testen binnen de opleiding.

Met de komst van nieuwe kwalificatiedossiers en de veranderingen in de zorg markt is er behoefte aan ander hoogwaardig, digitaal leermateriaal. Dit materiaal moet een focus hebben op leren in en van praktijksituaties en de cliënt centraal stellen. De nieuwe Zorg methode van Malmberg leidt studenten op tot het werken in zelfsturende zorgteams.

© Nationale Zorggids