Normal_verpleegkunde_zorg__screenshot_

Tijdens een bijeenkomst op 27 augustus vierden tien deelnemers de afsluiting van het WelSlagen traject. Uit handen van wethouder Staf Depla ontvingen zij een startbewijs waarmee ze gegarandeerd een leerwerkbaan voor verzorgende IG (individuele gezondheidszorg, niveau 3) op zak hebben. In september gaan zij aan de slag als Verzorgende in opleiding bij een van de deelnemende zorginstellingen. Dat meldt de gemeente Eindhoven. 

WelSlagen is een instroomproject in de zorg, speciaal voor werkzoekenden die niet regulier kunnen instromen op een niveau 3-opleiding omdat zij niet over de gewenste startkwalificatie beschikken. De deelnemers liepen gedurende een half jaar drie dagen per week stage bij een zorginstelling en gingen één dag per week naar school. Ze werden daarbij intensief begeleid door de deelnemende zorginstellingen, Summa College Zorg, EBC Talen en een personal coach. De kandidaten varieerden in leeftijd van 18 tot 50 jaar en kozen door deelname bewust voor een carrière in de zorg.

WelSlagen vindt inmiddels vijf jaar op rij plaats in de regio Zuidoost Brabant. Calibris Advies organiseerde deze vijfde editie die in maart 2015 van start ging. WelSlagen in de Zorg is een goed voorbeeld van regionale samenwerking tussen werkgevers, onderwijs en overheid, waarin ondanks de intensieve hervormingen in de zorg, nog steeds kansen worden geboden aan doelgroepen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

© Nationale Zorggids