Normal_dokter__arts__stethoscoop

Een huisarts uit Geertruidenberg had sinds 2015 een knipperlichtrelatie met een patiënte. Nadat de arts de relatie beëindigde, diende de vrouwe een aanklacht in bij het medisch tuchtcollege. Het Regionaal tuchtcollege in Eindhoven is van mening dat het de man te verwijten is dat hij een relatie aanging met de vrouw, omdat seksueel contact tussen arts en patiënt verboden is. Daarom is de arts een halfjaar geschorst. Dat meldt de Telegraaf. 

Sinds de onstabiele relatie van start ging, waarschuwden collega’s de arts. Hij zou geen contact meer mogen zoeken met de patiënte. De arts luisterde echter niet, totdat hij in april van vorig jaar de relatie stopzette. De vrouw was daar echter niet van gediend en diende - na er meerder malen mee te hebben gedreigd - een aanklacht in bij het medisch tuchtcollege.

De arts zegt dat de vrouw hem chanteerde, waardoor hij de relatie voortzette. Hij vroeg de vrouw zelfs een andere huisarts te vinden, maar daar luisterde ze niet naar. Volgens de vrouw heeft haar arts haar zomaar gedumpt.

Door: Redactie Nationale Zorggids