Logo_spaarpot_spaarvarken_geld

Bij veel aanvullende verzekeringen staat de dekking niet in verhouding tot de betaalde premie. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingswebsite PrijsCheck.nl. Het afsluiten van aan aanvullende verzekering is in veel gevallen niet zinvol, omdat de maximale dekking vaak maar een beetje hoger ligt dan de jaarlijkse kosten. Dit meldt RED Online Marketing.

Voor een aanvullende tandartsverzekering met een dekking van 250 euro voor tandheelkundige kosten wordt bijvoorbeeld 222 euro aan premie betaald. Het voordeel van de verzekering is dan slechts 28 euro. Volgens Roy Platje van PrijsCheck.nl kunnen mensen in dergelijke gevallen beter zelf geld sparen dan een aanvullende verzekering afsluiten. 'Wie zelf spaart, kan dat geld makkelijk opzij leggen. Heb je dat jaar geen tandheelkundige zorg nodig, dan is de verzekering overbodig en kun je dit bedrag uitsparen.'

De vergelijkingswebsite deed onderzoek naar de dekking van aanvullende verzekeringen om na te gaan in hoeverre de kosten (premies) van de verzekeringen opwegen tegen de baten (vergoedingen). De resultaten wijzen uit dat aanvullende verzekeringen niet altijd zinvol zijn. Aanvullende dekkingen met een in verhouding redelijk lage premie blijken maar op weinig gebieden een behoorlijke dekking te bieden. Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie wordt bijvoorbeeld pas lonend bij de behandeling van een langdurige blessure.

'Het is belangrijk voor consumenten om goed te kijken of een aanvullende verzekering echt wel zinvol is', zegt Platje. Aanvullende dekkingen met een in verhouding redelijk lage premie blijken maar op weinig gebieden een behoorlijke dekking te bieden. Platje waarschuwt daarom niet klakkeloos voor de meest goedkope verzekering te kiezen.

© Nationale Zorggids