Nationale Zorggids

NZG Dossier Corona nieuws

Normal_rss_entry-286438

RIVM telt minder dan 900 nieuwe coronagevallen


Het aantal nieuwe coronagevallen daalt verder. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 899 besmettingen vastgesteld. Voor het eerst sinds 10 september vorig jaar zijn er minder dan 900 positieve tests in een etmaal.

Normal_rss_entry-286433

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt opnieuw licht


Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is voor de tweede dag op rij licht gestegen. Momenteel liggen er 681 patiënten met Covid-19 op een ic- of verpleegafdeling, blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Normal_ouderen_senioren_oudere_man

Voor het eerst sinds coronacrisis geen doden door corona in verpleeghuizen


Afgelopen weekend is voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020 geen oudere in een verpleeghuis overleden aan de gevolgen van Covid-19. Ook zijn er zaterdag geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Dit meldt NU.nl. 

Normal_coronavaccin_vaccin_vaccineren

Geboren in 1994? Ook jij kan nu een afspraak voor coronavaccinatie maken


Mensen uit 1994 kunnen vanaf vandaag via www.coronavaccinatie-afspraak.nl hun vaccinatieafspraak bij de GGD maken. Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Zij ontvangen vanaf woensdag 16 juni de uitnodigingsbrief voor de vaccinatie per post. In totaal zijn er ruim 226.000 mensen geboren in 1994. dit meldt het RIVM. 

Normal_vaccinatie_vaccineren_coronavaccinatie

EMA-topman: geen AstraZeneca meer bij voldoende alternatieven


Het inenten met AstraZeneca zou voor alle leeftijden kunnen worden stopgezet als er voldoende alternatieve coronavaccins zijn. Dat heeft bestuurder Marco Cavaleri van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gezegd in een interview met de Italiaanse krant La Stampa.

Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg

Verlenging subsidieregeling ‘coronabanen in de zorg’


Het afgelopen jaar heeft veel gevraagd van zorgprofessionals en zorgorganisaties. De komende periode staat in het teken van inhaalzorg en het herstel van zorgprofessionals. Het kabinet heeft om die reden besloten de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg te verlengen tot en met 31 december 2021. Dit meldt Rijksoverheid. 

Normal_rss_entry-286307

Nederland duikt zondag onder signaalwaarde na ruim 270 dagen


Het aantal nieuwe coronagevallen is zondag opnieuw gedaald en daarmee onder een belangrijke grens uitgekomen. Van zaterdag op zondag testten er 1.066 mensen positief op het coronavirus. Nederland blijft daarmee onder de limiet van 7 besmettingen op elke 100.000 inwoners. De laatste keer dat het aantal besmettingen onder de zogeheten signaalwaard...

Normal_vaccineren_coronavaccin_inenten

Mensen geboren in 1993 uitgenodigd voor coronavaccinatie


Mensen uit 1993 kunnen vanaf vandaag via www.coronavaccinatie-afspraak.nl hun vaccinatieafspraak bij de GGD maken. Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Zij ontvangen vanaf woensdag 16 juni de uitnodigingsbrief voor de vaccinatie per post. In totaal zijn er ruim 227.000 mensen geboren in 1993. Dit meldt het RIVM. 

Normal_rss_entry-286108

Vanaf 21 juni keuzemogelijkheid voor coronavaccin Janssen


Mensen mogen er binnenkort voor kiezen het coronavaccin van Janssen te krijgen. Het komt vanaf 21 juni beschikbaar als keuzemogelijkheid, liet minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid weten. Wie dit vaccin graag krijgt, kan dat aangeven bij de GGD. Ze hebben dan maar één prik nodig. Het aanbod geldt voor alle volwassenen.

Normal_rss_entry-286309

12 miljoenste coronavaccinatie geregistreerd in coronadashboard


Het coronadashboard van de rijksoverheid heeft zondagmiddag de 12 miljoenste prik gemeld. Volgens de teller zijn er nu 12.208.790 prikken gezet met een vaccin tegen het coronavirus.

Normal_coronamelder_app_coronavirus

Week 23: zestigers, vaccins combineren en vaccinatiemijlpaal


Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurteni...

Normal_rss_entry-286109

1417 nieuwe coronagevallen, laagste aantal sinds half september


Slechts 1417 nieuwe coronagevallen zijn afgelopen dag aan het licht gekomen. Dat is het laagste aantal sinds 15 september.

Normal_rss_entry-286096

Nieuwe bijwerking coronavaccin AstraZeneca: lekkages in haarvaten


Het coronavaccin van AstraZeneca kan in een enkel geval leiden tot lekkages in haarvaten, kleine adertjes. Mensen die daar al eerder last van hebben gehad, mogen dit vaccin dus niet krijgen. Dat heeft de Europese toezichthouder EMA vastgesteld.

Normal_rss_entry-286100

Weer meer dan vijftig coronabedden vrijgekomen


Ziekenhuizen behandelen nog 729 coronapatiënten. In de afgelopen 24 uur zijn 54 bedden op de speciale coronavleugels vrijgekomen. Het is de vierde dag op rij dat het totale aantal opgenomen patiënten met meer dan vijftig daalt.

Normal_vaccinatie_vaccineren_coronavaccinatie

Eerste lichting twintigers uitgenodigd voor coronavaccinatie


Mensen uit 1991 (29 en 30 jaar) kunnen vanaf vandaag via www.coronavaccinatie-afspraak.nl hun vaccinatieafspraak bij de GGD maken. Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Zij ontvangen vanaf dinsdag 15 juni de uitnodigingsbrief voor de vaccinatie per post. In totaal zijn er ruim 232.000 mensen geboren in 1991. Dit meldt RIVM. 

Normal_pexels-pavel-danilyuk-7317664

Toch weer meer mensen overleden dan verwacht voor deze periode


In week 22 (31 mei tot en met 6 juni 2021) overleden naar schatting bijna 3.000 mensen. Dat zijn ongeveer 200 sterfgevallen meer dan verwacht voor deze periode, en ruim 200 meer dan in de week ervoor (2.777). Er overleden vooral meer ouderen. Dit meldt het CBS. 

NZG Ingezonden

NZG Nieuwsoverzicht