Nationale Zorggids

NZG Dossier Corona nieuws

Normal_rss_entry-225583

Meeste coronapatiënten op intensive care hebben overgewicht


Twee derde tot 80 procent van de corona-patiënten die op de intensive care liggen, hebben overgewicht. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), vrijdag in het tv-programma Jinek.

Normal_rss_entry-225570

Nederlandse coronapatiënt cruiseschip Costa Luminosa overleden


Een van de Nederlandse opvarenden van het cruiseschip Costa Luminosa is overleden in een ziekenhuis in het Italiaanse Savona. Het betreft een 73-jarige man die als coronapatiënt was opgenomen. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambassade van Rome zal de familie bijstaan en begeleiden bij het afhandelen van zaken.

Normal_rss_entry-225883

Huisarts gedetineerden besmet met coronavirus


Een huisarts die ook in het detentiecentrum Schiphol werkt, blijkt besmet met het coronavirus. De gedetineerden en bewaarders die met deze dokter in aanraking zijn geweest worden nu "nauwgezet" in de gaten gehouden, bevestigt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) na berichtgeving van De Telegraaf.

Normal_rss_entry-225882

'Binnen een week moeten er 2400 ic-bedden beschikbaar zijn'


Het is de bedoeling dat binnen een week 2400 bedden op de intensive care beschikbaar zijn. Dat zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, tegen de NOS. Volgens Gommers is "iedereen daar keihard mee bezig".

Normal_rss_entry-225886

Huisartsen krijgen er 10 euro per patiënt bij als tegemoetkoming coronacrisis


Huisartsen krijgen eenmalig 10 euro per patiënt erbij, een tegemoetkoming vanwege de coronacrisis. Dat meldt de landelijke huisartsenvereniging (LHV).

Normal_ouders_scheiding_gescheiden

Jeugdinstituut geeft duidelijkheid over omgangsregelingen tijdens coronacrisis


Kinderen met gescheiden ouders hebben vaak een omgangsregeling. De coronacrisis roept hierover veel vragen op. Wanneer kan het doorgaan? Wanneer niet? Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), heeft de huidige mogelijkheden voor bezoek- en omgangsregelingen op een rijtje gezet. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Normal_tandarts_tandartsstoel_gebit_mond

ANT roept tandartsen op financiële problemen door coronacrisis te melden


De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) roept tandartsen en praktijkhouders die failliet dreigen te gaan doordat financiële steunmaatregelen te laat of te gebrekkig zijn op, om dit te melden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Door de coronacrisis heeft vrijwel de hele mondzorgsector te kampen met een omzetdaling van 95 procent of meer. ...

Normal_rss_entry-225878

Sneller vergunning voor onderzoek naar gentherapie tegen corona


Wetenschappers en farmaceutische bedrijven kunnen binnenkort sneller een vergunning krijgen voor klinisch onderzoek naar het nieuwe coronavirus waar gentherapie bij komt kijken. Het kabinet hoopt dat dit helpt bij de ontwikkeling van medicijnen en vaccins.

Normal_rss_entry-225610

'Verraderlijk virus' al voor carnaval aanwezig in Brabant


Al voor carnaval vertoonden enkele medewerkers van twee Brabantse ziekenhuizen symptomen van besmetting van het coronavirus. Zeven van de 86 positief geteste werknemers van ziekenhuizen ETZ in Tilburg en Amphia in Breda hadden klachten voordat de eerste Nederlandse coronapatiënt op 27 februari in het ziekenhuis in Tilburg werd opgenomen.

Normal_rss_entry-225871

Reportage Levenslust brengt intensive care in beeld tijdens coronacrisis


Filmmaker Jessica Villerius heeft een week lang artsen en specialisten gevolgd die coronapatiënten behandelen op de intensive care in drie Nederlandse ziekenhuizen. In de reportage Levenslust, die woensdag is te zien op NPO 1, brengt ze in beeld hoe zij in deze uitzonderlijke tijd hun werk doen, meldt BNNVARA.

Normal_ouderen__wandelstok

Ouderenbond ANBO: 'neem maatregelen serieus, voor jezelf én voor een ander'


Ouderenbond ANBO trekt aan de bel over ouderen die de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over het coronavirus naast zich neerleggen en nog steeds zelf boodschappen doen, hun vrienden zien en familie op bezoek hebben. Dit meldt het AD.

Normal_rss_entry-225855

PvdA wil opheldering over sombere coronaprognose RIVM


PvdA-leider Lodewijk Asscher wil meer duidelijkheid over de sombere corona-prognose die het RIVM zondag stelde. Hij is bezorgd dat het Nederlandse zorgstelsel de verwachte toename van coronapatiënten mogelijk niet aankan.

Normal_rss_entry-225867

Aantal doden door coronavirus stijgt met 93 naar 864


Het coronavirus heeft al zeker 864 levens geëist in Nederland, een toename van 93 sinds zondag, blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Logo_20161025_hulpverlening_mind_korrelatie_foto_hans_roggen_altijd_vermelden

MIND Korrelatie verruimt telefoonlijn voor psychische nood door corona


Vanaf vandaag zijn de openingstijden voor telefonische hulp door de hulplijn MIND Korrelatie in verband met de coronacrisis tijdelijk verruimd van 9:00 tot 18:00 uur naar 9:00 tot 22:00 uur. Ook is telefonische hulp gratis voor mensen die psychische hulp nodig hebben tijdens deze crisis. MIND Korrelatie doet dit in ieder geval tot 1 juni 2020, o...

Normal_90604345_2846982765410721_5009001683359891456_n

Actie: Tag jouw Zorgtopper!


Als Nationale Zorggids hebben wij, net als ongetwijfeld iedereen in Nederland, diep respect voor alle zorgmedewerkers die zich met hart en ziel inzetten voor onze gezondheid. Dagelijks berichten wij over de vaak buitenproportionele prestaties die zij leveren in de strijd tegen het coronavirus. Zij verdienen onze grote waardering en dankbaarheid....

Normal_geweld_agressie

Toename meldingen huiselijk geweld door coronacrisis


Het Landelijk Psychotraumacentrum in het UMC Utrecht meldt dat huiselijk geweld toeneemt nu de scholen gesloten zijn in verband met het coronavirus. De spanningen in gezinnen nemen toe en dit leidt tot meer seksueel misbruik, ruzies en geweld. Dit melt RTL Nieuws.