Normal_coronavirus_corona_covid

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

Maandag: wat houdt de coronamaatregel 2G in?

Vorige week maakte het demissionaire kabinet bekend aan een 2G-systeem te werken. Maandag schreven wij hier een artikel over, want wat houdt deze maatregel nou in en waar gaat hij gebruikt worden? Wij leggen het uit.

Dinsdag: Diederik Gommers tegen 2G-beleid

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en OMT-lid, sprak zich dinsdag uit tegen de invoering van het 2G-beleid. Dat gaat volgens hem tot een grotere tweedeling in de maatschappij leiden. Volgens hem is het meeste veilige een 1G-systeem.

Woensdag: medisch specialisten tegen vaccinatieplicht zorgpersoneel

De Federatie Medisch Specialisten zei woensdag tegen verplichte vaccinatie van zorgpersoneel te zijn. Door vaccinatie te verplichten, kan dat contraproductief werken. Medewerkers lopen dan weg “en dat is het laatste wat we willen”.

Donderdag: 90-jarige vrouw krijgt eerste boosterprik voor ouderen

Donderdagochtend kreeg een 90-jarige Haagse als eerste oudere in Nederland een boosterprik. Ongeveer 875.000 mensen van 80 jaar en ouder komen sinds deze week in aanmerking voor een derde coronaprik.

Vrijdag: code zwart dreigt voor de zorg

Code zwart is inmiddels bijna onvermijdelijk geworden, aldus infectieziekten-modelleur Marino van Zelst. Als het codezwartprotocol van kracht wordt, kunnen mensen die in een levensbedreigende toestand verkeren door de ic’s geweigerd worden. Er is een ding dat het tij kan keren.

Door: Nationale Zorggids