Normal_jeremy-bezanger-ahtdp4fsb6s-unsplash

Vaccinatie of een eerdere corona-infectie beschermen minder goed tegen de Omikron-variant dan tegen de Delta-variant. Een boostervaccinatie zorgt dat de bescherming tegen Omikron weer wordt verhoogd.

Maandag: petitie tegen coronatoegangsbewijs breekt records

Een petitie heeft op petities.nl nog nooit zo snel zo veel handtekeningen gekregen als die voor onmiddellijke afschaffing van het coronatoegangsbewijs. De petitie van oud-CDA-staatssecretaris Mona Keijzer verwijst naar een manifest onder het motto Onverdeeld Open had op maandag meer dan een half miljoen handtekeningen. Inmiddels hebben meer dan 800.000 mensen hun steun voor de petitie betuigd.

Dinsdag: alleen booster zorgt voor optimale bescherming tegen Omikron

Vaccinatie of een eerdere corona-infectie beschermen minder goed tegen de Omikron-variant dan tegen de Delta-variant. Een boostervaccinatie zorgt dat de bescherming tegen Omikron weer wordt verhoogd, wijst onderzoek van het RIVM uit.

Woensdag: wijkverpleegkundige Mariska heeft long covid en voelt financiële druk

Ons interview dat we woensdag online zetten, gaat over wijkverpleegkundige Mariska. Zij heeft long covid en werkt desondanks nog vier dagen per week. Eigenlijk is dat te zwaar, maar ze kán geen salaris inleveren. Lees hier het hele interview met Mariska.

Donderdag: Tweede Kamer stemt tegen 2G-systeem

De Tweede Kamer stemde donderdag zoals verwacht tegen het 2G-systeem. In dat systeem krijgen alleen gevaccineerde of recent van corona genezen mensen toegang tot bepaalde locaties waar een coronapas nodig is.

Vrijdag: niertransplantatiepatiënten lopen meer kans om te sterven na corona-opname

Mensen die een niertransplantatie ondergingen, hebben een zes keer grotere kans dan mensen zonder nierproblemen om te overlijden aan het coronavirus als ze eenmaal in het ziekenhuis belandden met een besmetting. Ook hebben ze zes keer meer kans om in de maanden na hun besmetting opnieuw te worden opgenomen in het ziekenhuis. Lees hier hoe dat kan.

Door: Nationale Zorggids