Derde ggz-instelling in korte tijd kondigt sluiting locatie aan

Vanaf 1 mei aanstaande kunnen psychiatrische patiënten niet meer terecht bij de Kliniek Intensieve Behandeling (KIB) van ggz-instelling Arkin in Amsterdam. Er is onvoldoende personeel beschikbaar om de locatie open te houden en de huidige plek – in Nieuw-West – is volgens Arkin niet geschikt. Eerder kondigden PsyQ en Pro Persona een voorgenomen sluiting van een van hun locaties aan. Dit meldt NU.nl. 

Behandelaars van KIB werken met psychiatrische patiënten die elders geen succesvolle behandeling konden krijgen. Het gaat om een groep patiënten die complexer en in sommige gevallen agressiever is geworden. De kliniek van Arkin kampt met personeelstekorten, sinds een groep medewerkers ergens anders aan de slag is gegaan. Nu kunnen de veiligheid en kwaliteit van zorg niet meer gewaarborgd worden.

Locatie KIB

Naast de tekorten, speelt ook de locatie een rol in de sluiting. De complexe groep patiënten zou volgens Arkin beter af zijn op een locatie waar andere afdelingen en klinieken zijn die dezelfde hoog beveiligde en intensieve zorg bieden.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky