Normal_worried-doctor-running-to-help-mental-disorder-pat-2023-11-27-05-29-26-utc__1_

De polikliniek en afdeling opname psychiatrie van het Laurentius Ziekenhuis gaan dicht. Dit gebeurt uiterlijk op 1 mei 2024, laat het ziekenhuisbestuur weten. Een aantal ontwikkelingen brengen de toekomst van psychiatrische patiëntenzorg in het hospitaal mogelijk in moeilijkheden. Dit meldt 1Limburg. 

De Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) heeft slechts 18 bedden en dat maakt het als instelling kwetsbaar voor doorontwikkelingen en het actualiseren van behandelmethoden, aldus het bestuur. In Roermond zijn er enkele grote spelers, die de PAAZ kwetsbaar maken. En dan heeft het ziekenhuis het vooral over specialistisch personeel en het gebrek daaraan. Er is met name een tekort aan psychiaters.

Psychiaters willen zich niet binden

“Personele uitdagingen zullen naar de toekomst alleen maar toenemen. Ondanks inspanningen om meer psychiaters aan Laurentius te binden, is het niet gelukt om risico’s die gelopen worden, het hoofd te bieden”, legt bestuursvoorzitter Luc van den Akker uit. Psychiaters willen geen langdurige samenwerking aangaan met de PAAZ en daarmee is er niemand beschikbaar om deze verder te ontwikkelen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky