Veroordeelde kinderlokker krijgt tbs met dwangverpleging opgelegd

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 50-jarige Bernard W. tbs met dwangverpleging opgelegd voor het herhaaldelijk lokken en seksueel betasten van jonge kinderen. De man zat daarvoor al een celstraf en tbs met voorwaarden uit waardoor hij een enkelband draagt. Dat heeft hem er niet van weerhouden om door te gaan met zedendelicten met vier kinderen tussen de vier en acht jaar oud. Dit meldt Telegraaf.

De man werd eerder al veroordeeld voor onzedelijk gedrag met jonge kinderen. Hem werd in 2016 twee jaar cel en tbs met voorwaarden opgelegd. Dwangverpleging was toen niet aan de orde. Omdat de man dankzij de enkelband in verband kon worden gebracht met vier nieuwe zaken in dit jaar, is hem nu dwangverpleging opgelegd. Hierdoor wordt hij op een gesloten afdeling gehouden en is hij verplicht om zich te laten behandelen.

Maatschappelijk onverantwoord

Een gedwongen opname en behandeling zou de man kunnen helpen om zijn gedrag een halt toe te roepen. Een aanklager van het OM noemde het eerder “maatschappelijk onverantwoord” om deze man met alleen een enkelband vrij rond te laten lopen. Hij heeft zich niet aan de voorwaarden van tbs en de enkelband gehouden door opnieuw en herhaaldelijk de fout in te gaan. Het ging om incidenten in Zwolle, Emmen, Assen en Groningen.

Door: Nationale Zorggids