'Ook andere dingen van belang bij tegengaan gehoorschade'

De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) vindt dat er meer onderwerpen van belang zijn bij het tegengaan van gehoorschade in de samenleving dan alleen het verlagen van het maximale niveau van versterkt geluid. Dat zegt een woordvoerder in reactie op het advies van de Gezondheidsraad om het maximum voor versterkt geluid te verlagen van 103 naar 100 decibel.

De VVEM wijst bijvoorbeeld naar het aantal uren dat mensen koptelefoons dragen, waarvan het geluid ook behoorlijk hard kan zijn. "Mensen zijn maar een paar uur per jaar bij ons", aldus de zegsman. Hij vindt dat het belangrijk is dat er meer aandacht aan gehoorschade door hard geluid wordt besteed. "Dat we samen zorgen dat mensen zich hier meer bewust van worden. En dat ze ook doorhebben dat ze al die uren per dag al in geluid zitten."

Bredere aanpak

De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) liet zich eerder in soortgelijke bewoordingen uit. Ook die stelde meer heil te zien in een bredere aanpak van het probleem, bijvoorbeeld door middel van campagnes.

Door: ANP