Coronamaatregelen geboortezorg in Brabant minder soepel dan elders

Eerder deze week maakte de KNOV, vereniging van verloskundigen, bekend dat partners van zwangere vrouwen weer welkom zijn bij afspraken met de verloskundige. Ook de coronamaatregelen voor bevallingen zijn versoepeld. Brabantse verloskundigen waarschuwen nu echter dat dat in hun regio helaas nog niet altijd het geval kan zijn. Als de brandhaard van de coronacrisis in Nederland zijn in Brabant de versoepelingen in de geboortezorg nog niet volledig mogelijk, stellen zij. Dit meldt Skipr.

De Brabantse verloskundigen willen de verspreiding van het virus en een tweede golf van besmettingen voorkomen, schrijven ze in een verklaring. Daarom zullen partners nog niet bij elk consult aanwezig kunnen zijn. Ook mogen er, behalve de ouders van het kindje, geen extra personen bij de bevalling aanwezig zijn.

Een andere reden dat de Brabantse verloskundigen niet volledig meegaan in het versoepelen van de coronamaatregelen is de hoeveelheid uitgestelde zorg. Er moeten nog veel consulten worden ingehaald die door de coronacrisis zijn uitgesteld. De verloskundigen willen voorkomen dat het straks te druk wordt in de wachtkamers.

In de verklaring zeggen de verloskundigen het zeer te betreuren dat de aangekondigde versoepelingen nog niet mogelijk zijn. 

Door: Nationale Zorggids