Partner weer welkom bij verloskundige

Partners van zwangere vrouwen mogen vanaf vandaag weer mee naar de verloskundige. Het gaat om afspraken in het ziekenhuis en daarbuiten, bijvoorbeeld voor echo's, zo meldt de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Dit meldt RTL Nieuws. 

De maatregelingen voor bevallingen zijn ook versoepeld. Het is weer mogelijk voor zwangeren om behalve de partner nog iemand anders bij de bevalling te hebben. 

Iedereen op consult gecheckt op coronavirus

Er gelden wel maatregelen: de zwangere vrouw en de personen die meekomen worden gecheckt op het coronavirus en iedereen moet 1,5 meter afstand houden. De KNOV waarschuwt dat mensen ook rekening moeten houden met het beleid van ziekenhuizen, echocentra en verloskundigenpraktijken dat af kan wijken van de versoepelde maatregelen. 

Door de nieuwe maatregelen staan zwangere vrouwen er niet meer alleen voor. Zij hoeven de eerste echo en de andere afspraken tijdens de zwangerschap niet meer zonder hun partner mee te maken. Op de website van de KNOV staat de verruiming van de richtlijnen op een rijtje.

Door: Nationale Zorggids