Normal_normal_normal_rechtspraak

Een vrouw die ervan wordt verdacht haar baby te hebben gedood door GHB in haar drinken te doen, staat vandaag voor de rechter. In de urine van de tien maanden oude baby Yara werd een grote hoeveelheid GHB gevonden. Dit meldt de Telegraaf. 

De rechtszaak duurt drie dagen. De vader van het meisje komt aan het woord en toxicologen zijn gevraagd om onderzoek te doen naar stofwisselingsziekten. Dit op verzoek  van de verdachte. De doodsoorzaak was eerst wiegendood, tot bleek dat het meisje een grote hoeveelheid GHB in haar urine had.

Dag vol drugsgebruik 

Op de bewuste dag besloot moeder Shelly van der P. zich ziek te melden wegens een verkoudheid, schrijft Saskia Belleman, rechtbankverslaggever bij de Telegraaf. Ze kocht cocaïne, snoof en rookte het en dronk wijn. Het meisje was in de tussentijd op de opvang. Daarna belde ze haar dealer nog eens voor wat GHB. Na een hele middag gebruiken, haalde ze haar meisje weer op. Toen het eenmaal bedtijd was, kreeg Yara nog een papflesje. Haar moeder lag naast haar en rookte crack. Van der P. zeg dat ze dit normaal niet deed, maar “verslaving. Het was aanwezig, het was er”. Ze denkt dat ze die avond een paar keer bewusteloos is geweest. Ze had geen zorgen om haar dochtertje, die een klein beetje snurkte en wat zwaarder aanvoelde.

Rond half 1 ’s nachts maakte ze nog een flesje voor haar dochter. “Toen ik haar vast had zag ik de blauwe lippen en dat er iets niet klopte.” Ze belde 112, gooide het flesje GHB snel weg en niet veel later lag Yara aan de beademing in het ziekenhuis, wegens ernstig zuurstoftekort. Al snel werd de behandeling gestaakt en kwam het meisje te overlijden.

Door: Nationale Zorggids