Normal_rechtspraak

Tegen een man uit Hengelo is in hoger beroep opnieuw 14 jaar celstraf geëist wegens doodslag op de baby van zijn vriendin. Het Openbaar Ministerie wil dat zij 13 maanden de gevangenis in gaat. Dit meldt Tubantia. 

Op 12 oktober 2017 overleed het 14 maanden oude meisje in het ziekenhuis in Hengelo. Ze bleek volgens het OM gruwelijk te zijn mishandeld: er werden 39 bloeduitstortingen, inwendige bloedingen, botbreuken, hersenletsel en sporen van verwurging geconstateerd. Ook werd in haar hartbloed een hoge concentratie amfetamine aangetroffen. Er konden wel vijf doodsoorzaken zijn.

Doodslag in plaats van moord

In 2019 werd Maick S. al veroordeeld voor moord, maar hij ging hiertegen in beroep. Omdat er zoveel geweld tegen het meisje is gebruikt, is niet vast te stellen waaraan zij is overleden. Daarom eiste de advocaat-generaal maandag een celstraf van 14 jaar voor doodslag. Drie jaar geleden eiste het OM een even hoge celstraf.

Moeder Sarinda van E. zou volgens het OM 13 maanden de gevangenis in moeten omdat ze haar dochter in hulpeloze toestand achterliet.

Op 5 april doet het gerechtshof Arnhem een uitspraak in de zaak.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky