Normal_kris-atomic-xa8fx8bqcgs-unsplash

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer allergische reactie op acrylnagels, samenwonen jong en oud, het veganistisch dieet en moedermelk en insulinemoord in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

Maandag: Tweede Pinksterdag

Dinsdag: verdachte van insulinemoord op moeder langer in voorarrest

De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag het voorarrest van een 53-jarige vrouw uit Sittard met drie maanden verlengd. De vrouw wordt ervan verdacht haar moeder bewust een te hoge dosis insuline te hebben toegediend, waardoor de bejaarde vrouw kwam te overlijden.

Woensdag: veganistisch dieet heeft geen invloed op samenstelling moedermelk

Een veganistisch dieet heeft geen invloed op de concentratie vitamine B2 en carnitine in moedermelk. Deze twee voedingsstoffen komen vooral voor in dierlijke producten en zijn essentieel zijn voor de ontwikkeling van de baby.

Donderdag: kabinet steekt structureel 49 miljoen in samenwonen jong en oud

Het kabinet trekt de komende jaren structureel geld uit om samenwonen tussen jongeren en ouderen te stimuleren. Minister Helder voor Langdurige Zorg heeft daarvoor de subsidieregeling intergenerationeel wonen in internetconsultatie gebracht.

Vrijdag: dermatologen waarschuwen voor allergische reactie door acrylnagels

Dermatologen waarschuwen voor de heftige allergische reactie die vrouwen (of mannen) kunnen krijgen door het laten zetten van kunstnagels. Nagelstylistes gebruiken hierbij een stof die voor mensen met een allergie gevaarlijk kan zijn.

Door: Nationale Zorggids