Vader vecht celstraf voor bijna fatale mishandeling en verkrachting baby aan

De 32-jarige vader uit Ommen die twaalf jaar cel heeft gekregen voor het bijna fataal mishandelen en verkrachten van zijn baby, gaat hiertegen in beroep. Het meisje was pas een maand oud toen ze in februari 2022 met hersenletsel, gebroken ribben en ernstige bloedingen in het ziekenhuis belandde. Een paar maanden later balanceerde ze op het randje van de dood, omdat een stomp voorwerp of lichaamsdeel met kracht in het lichaam van het meisje was gepenetreerd. Vader heeft altijd ontkend, en gaat daarom in beroep. Dit meldt de Telegraaf.

Na de eerste ziekenhuisopname werd Veilig Thuis ingeschakeld. Vlak nadat het toezicht in mei eindigde, ging het weer mis. De jonge baby belandde weer met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Niemand anders dan de vader of moeder hebben dit kunnen doen, stelde de rechtbank vorige week bij de veroordeling. De verwondingen die eind mei 2022 zijn gevonden, konden alleen door de vader zijn veroorzaakt omdat hij toen alleen met haar thuis was.

Nalatigheid moeder

De moeder van de baby heeft één jaar cel opgelegd gekregen vanwege nalatigheid. Het verwijt is dat ze niet eerder de hulpdiensten inschakelde.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky