Sarah V. vecht celstraf voor vergiftigen pasgeboren dochter aan

Dinsdag is voormalig arts Sarah V. veroordeeld tot een celstraf van 11 jaar voor poging tot moord op haar pasgeboren dochter in 2020. Haar advocate laat weten het volstrekt niet eens te zijn met het vonnis. Het betreft een complex medisch verhaal, waarbij zelfs deskundigen het niet met elkaar eens kunnen worden. De rechtbank volgt de conclusies van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en ook daar zijn V. en haar advocate het niet mee eens. Dit meldt MSN.

De vrouw haar dochtertje werd in april 2020 te vroeg geboren en verbleef in het ziekenhuis op de afdeling neonatologie. Volgens de rechtbank heeft zij haar gekolfde melk stelselmatig verdund en daar diarreeremmer loperamide aan toe. V. gebruikte dit middel zelf in verband met chronische darmklachten. Het kindje liep hier een levensgevaarlijke hartritmestoornis door op. Langere tijd wisten artsen niet te achterhalen waar dit door kwam. “U hebt daar iedere dag voor gekozen”, zei de rechtbank dinsdag.

Artsen en verpleegkundigen misleid

“U hebt op onvoorstelbare wijze het vertrouwen beschaamd van uw dochter, man en uw andere kinderen”, zei de rechtbank tegen V.. De vrouw zou het vonnis zonder waarneembare emotie hebben aangehoord. De rechter zei ook tegen haar dat ze het medisch personeel ernstig heeft misleid. Het feit dat V. arts was woog de rechtbank ook mee in het vonnis.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky