Grote zorgen bij Seniorencoalitie na aangekondigde plannen op Prinsjesdag

Er zijn bij de Seniorencoalitie grote zorgen over de aangekondigde bezuinigingen op de ouderenzorg. Ondanks dat de bezuinigingen controversieel zijn verklaard, staat een deel van de bezuinigingen toch op de begroting voor volgend jaar. Eerder deze week werd al bekend dat het demissionaire kabinet twee bezuinigingen schrapt. Dit meldt ANBO. 

Vanwege de grote zorgen, trekt de Seniorencoalitie meteen aan de bel. De vrees is namelijk dat het beleid om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen hiermee in gevaar komt. En het is de afgelopen jaren al moeilijker geworden om naar een verpleeghuis te verhuizen.

Investeren en niet bezuinigen

De coalitie, waar naast ANBO ook KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM en SOMNL in zitten, denkt dat de bezuinigingen een averechts effect hebben op de plannen van het kabinet om zelfstandig ouder worden mogelijk te maken. “Het is belangrijk dat de randvoorwaarden om zelfstandig te kunnen blijven wonen op orde zijn. Dat betekent investeren in wonen, welzijn, wijken en zorg thuis, in plaats van bezuinigen.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky