Bambi Medical bezig met CE-certificering draadloos monitoringsysteem NICU

Bambi Medical is bezig met het verkrijgen van de CE-certificering voor de Bambi Belt. De Bambi Belt is een draadloos systeem voor de monitoring van te vroeg geboren baby’s. Deze moet de plakelektroden die baby’s nu op hun lijfje geplakt krijgen op termijn vervangen. Plakkertjes zitten vaak goed vast aan het lijfje en kunnen dus pijnlijk zijn om eraf te halen. Dit meldt Vakblad Vroeg.

De Bambi Belt is een borstband met sensoren die onder meer de ademhaling, hartslag en temperatuur van het kindje meet. Deze ‘riem’ moet zorgen voor minder pijn en stress bij de baby. Ook is het voor ouders makkelijker om hun kleintje te knuffelen en is het voor artsen en verpleegkundigen niet meer nodig om alle elektroden uit elkaar te halen.

EU-subsidie

In 2018 kreeg techbedrijf Bambi Medical een subsidie van 2,8 miljoen euro van de Europese Commissie voor de ontwikkeling ervan. Toen ondertekende het bedrijf ook met zeker twintig ziekenhuizen een intentieverklaring om het systeem te kopen zodra deze op de markt zou verschijnen. In 2021 stond de verwachte marktintroductie gepland voor 2022, maar dat is helaas niet gelukt. De organisatie is nu bezig met het verkrijgen van een CE-certificering. Daarmee laat het zien dat de Bambi Belt voldoet aan de veiligheidseisen en de eisen op het gebied van gezondheid en milieu.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky