Nationale Zorggids

NZG Van onze klanten nieuws

Normal_hands-colour-crayon

Somatosensorische Revalidatie (SSR Therapie)


Somatosensorische Revalidatie is een behandeling gericht op het verminderen van neuropathische pijn volgens de methode van Claude J. Spicher (neuropain.ch). Neuropatische pijn wordt veroorzaakt door schade aan zenuwen. Deze schade kan optreden door bijvoorbeeld zwelling of een wond.

Normal_bruce-mars-gjtdg6wfmlq-unsplash__1_

Welke invloed heeft sporten en voeding op je gewrichten?


Door regelmatig te bewegen blijven je spieren en gewrichten soepel. Uit onderzoek blijkt onder meer dat sporten een positief effect heeft op artrose en soortgelijke ongemakken. Niet alleen functioneert het gewricht beter, ook zal je veel minder snel last hebben van pijn. Toch is niet iedereen het eens met deze stelling. Sporten kan immers ook le...

Normal_afbeelding-bij-advertorial-min

Speciale nijntje producten voor het Sikkelcelfonds


Als ambassadeur van het Sikkelcelfonds, zet nijntje zich in om de strijd tegen sikkelcelziekte een steuntje in de rug te geven. Ook jij kunt helpen met de aanschaf van speciale nijntje producten, waarvan de opbrengst naar onderzoek naar een genezing van sikkelcelziekte gaat.   

Normal_duxxie_samen_meer_tijd_voor_zorg

Duxxie.nl - Samen meer tijd voor zorg


Hoe zou het zijn als je alle zorghulpmiddelen op één plek kunt regelen voor je cliënt? Dat is precies wat we met Duxxie.nl hebben geregeld. Makkelijk zorghulpmiddelen van inmiddels ruim 30 leveranciers bestellen. Leen, huur of koop, waaronder ook spoedbestellingen. Eenvoudig online zodat je meer tijd voor de zorg over houdt. Door: Duxxie.nl

Normal_dentist-1639683_640

Hoe kom je van je angst voor de tandarts af?


Zo’n 2 miljoen mensen in Nederland zijn bang voor de tandarts. Is je tandartsangst of -schaamte zo groot dat je je bezoek telkens uitstelt, annuleert, of zelfs jaren geen afspraak hebt gemaakt? Dan kan je gebit én je algehele gezondheid daar flink onder lijden: een slechte mondgezondheid verhoogt de kans op longontsteking, aderverkalking, hart- ...

Normal_letselschade_zorgverzekering

Letsel na een auto-ongeluk, hoe is dat verzekerd?


Een whiplash, botbreuk of hersenletsel. Elk jaar lopen er duizenden Nederlanders letsel op na een auto-ongeluk. Daarom is het goed om te weten welke verzekeringen deze schade vergoeden. Want valt letselschade nu onder je zorgverzekering, autoverzekering of onder beide? 

Normal_taboe_nederlanders

Taboes op belangrijke zaken blijken lastig bespreekbaar voor veel Nederlanders


Waar een onderwerp als opvoeding voor weinig mensen een taboe vormt, geldt dat niet voor veel andere zorg gerelateerde zaken. Uit onderzoek van Nationale-Nederlanden, uitgevoerd door DirectResearch, blijkt dat praten over psychologische problemen, een ongelukkig gevoel en bijvoorbeeld de dood lastig is voor veel Nederlanders. Laatstgenoemd onder...

Normal_groen_ziekenhuis

Afgebakend groen in het ziekenhuis


In de Verenigde Staten zijn de groene ziekenhuizen al niet meer weg te denken, hier noemen ze dit healing gardens, oftewel ziekenhuistuinen. In de afgelopen jaren is de populariteit enorm gestegen doordat er steeds meer bewijs is gekomen dat het groen bijdraagt aan het genezingsproces. Ook in Nederland zien we de laatste jaren steeds iets meer a...

Normal_girl-1107329_640

Chique of shabby met zijden sjaal en handtas


Geen lange sjaals meer, en zeker geen polokraagjes rechtop. Deze zomer ga je stijlvol gekleed met een korter zijden sjaaltje om je nek. Goed geknoopt en aangevuld met een topoutfit en chique tas. Inspiratie vind je hier. 

Normal_frank-busch-g7upg8w1xv8-unsplash

Belangrijk: humor voor verpleegkundigen (‘het mooiste rotberoep’)


Voor verpleegkundigen is humor is op de werkvloer enorm belangrijk. Misschien zelfs wel van levensbelang, want het kan de werkdruk behoorlijk verlagen. Bovendien is het ook nog eens belangrijk in het contact met de patiënt. Over die kracht van humor schreef ex-verpleegkundige en cabaretier Marcellino Bogers een boek. 

Normal_flowers-1245820_640

Een bloemetje voor gewaardeerde zorgmedewerkers


In deze moeilijke tijd wordt iedereen met een vitaal beroep even net wat extra gewaardeerd dan in het ‘normale’ leven. Er wordt gezorgd voor de zieke mensen in het ziekenhuis of in de verzorgingstehuizen. Zet deze mensen daarom even in het zonnetje met een bos bloemen.

Normal_stranger_things_acteur

Stranger Things-acteur Gaten Matarazzo succesvol geopereerd; 14 tanden verwijderd


'Stranger Things’-acteur Gaten Matarazzo heeft eind januari een uiterst complexe operatie ondergaan om veertien tanden te verwijderen. Tot opluchting van de miljoenen fans is de vier uur durende procedure met succes verlopen.

Normal_bouquet-2138837_640

Alles in één: een bos bloemen


Heb je moeite met een leuk cadeau verzinnen? Ben je het zat om weer de zoveelste tegoedbon te geven? Maak het persoonlijk door een bos bloemen te bestellen en het naar iemand te sturen die het echt verdient. Of het nu een positieve of negatieve omstandigheid is. Met bloemen kan je veel zeggen. Een bloemetje bestellen is een reminder aan iemand d...

Normal_nature-3082832_640

Daarom kies je voor een actieve vakantie


Voor sommige lieden is het gesneden koek, voor anderen nieuw: een actieve vakantie. De wandelschoenen aan, toerfiets paraat of volledige gekeed in een hiker’s outfit. Let’s go!

Normal_flower-child-336658_640

Goed voor jezelf zorgen is een must


Het wordt zo makkelijk gezegd: zorg goed voor jezelf. Hoe dan? Jelle Hermus van So Chicken is iemand die daar veelal eenvoudige maar doeltreffende antwoorden op heeft. We liepen zijn voor-jezelf-zorg-tips langs.  

Normal_stijlvolle_tassen

Met deze tassen creëer je je eigen stijl en uitstraling


Sommige mensen hebben het gewoon: flair, uitstraling, stijl. Alles bij elkaar zijn het de mensen waar je direct naar kijkt als ze een ruimte binnen stappen. Het doet er niet toe hoe jong of hoe oud ze zijn. Dat! Hoe doen ze het? (en zo kan jij het ook).