Normal_pexels-cottonbro-studio-4724468

Wanneer je kanker hebt en aan de chemokuur begint, weet je één ding bijna zeker; je gaat je haar verliezen. In het hele proces van ziek zijn en beter worden, is dit voor velen een traumatisch moment. Je haar is immers een belangrijk onderdeel van je persoonlijkheid. Bovendien lijkt dan bij velen pas echt door te dringen dat je ziek bent. Ook bij de buitenwereld. Dat is heel confronterend en kan je zelfvertrouwen een deuk geven. Verwen jezelf dan met zelfvertrouwen en mooi haar, dankzij mooie, op maat gemaakte haarwerken.

Haarwerken maken het verschil

De behandeling van kanker is maatwerk en iedereen is anders en dat geldt dus ook over hoe je omgaat met haarverlies door de chemo. Als je altijd mooi lang haar had, met krullen bijvoorbeeld, dan zal je dat missen. Dankzij mooie haarwerken die helemaal op maat worden gemaakt, geniet je snel weer van krullen. Misschien wil je voor de gelegenheid wel eens wat anders, zoals een kort koppie of juist steil haar. Voor heren en dames maken haarwerken het verschil tijdens een behandeling en na de behandelingen als het haar langzaam terugkomt.

 

Haarwerk voor iedereen

Overigens worden haarwerken, zoals toupetjes en pruiken, niet alleen gebruikt bij kankerpatiënten. Misschien heb je wel alopecia, een ziekte waarbij je haar zomaar uitvalt. Ook ouder worden, het gebruik van bepaalde medicijnen en erfelijke kaalheid kan het verliezen van je eigen haar in de hand werken. Als je dat een probleem vindt, dan zijn er juist verschillende soorten haarwerk voor bijvoorbeeld voller lijkend haar. Heb je nog haar, dan kunnen sommige haarwerken zelfs vastgemaakt worden aan het haar wat je van nature hebt. Heb je helemaal geen haar meer, dan is het mogelijk om door middel van een mooie pruik die op de hoofdhuid aansluit je weer van mooie lokken te voorzien.

 

Van echt haar

Pruiken en haarstukjes zijn er in allerlei soorten en maten. Ze worden of gemaakt van echt haar of van synthetische vezels. In het laatste geval zal je ook echt het verschil niet zien tussen je haarstukje of pruik en echt haar. Het verschil zit wel in de verzorging van het haarwerk. Pruiken en haarstukken van echt haar kunnen worden gewassen, gekleurd en gestyled, zoals je van je eigen haar gewend was, met je eigen producten. Bij synthetisch haar is dit lang niet altijd het geval – al zijn er materialen waarbij dat wel mogelijk is. De specialist zal bij het aanmeten van het haarwerk je goed adviseren en uitleggen wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Haarwerk van echt haar zijn vaak iets duurder dan die van synthetisch materiaal.

 

Op maat gemaakt

Daarnaast kun je kiezen voor confectie haarwerk of haarwerk wat op maat wordt gemaakt. Bij confectie haarwerk heb je een beperkte keuze uit modellen, kleuren en maten van de pruik, het haarstukje of toupet. Het is echter wel een goede leidraad om te kijken of een bepaald model iets voor jou is en of een zekere kleur je staat. Vind je bij de confectie haarwerken je perfecte haarwerk, dan hoeft deze niet meer helemaal op maat te worden gemaakt. Echter kan dit natuurlijk wel. Vooral als je haarstijl er niet bij zit of als je wat anders wil dan bij de confectie haarwerken voor handen is. Bij het op maat maken van een pruik of haarstuk wordt niet alleen naar de vorm van je hoofd gekeken, maar vooral ook naar wat je wensen zijn. Krullen, steil, kort, lang… het is allemaal mogelijk. Een confectie haarstuk is sneller geleverd dan een haarwerk wat helemaal voor jou gemaakt wordt. Houd daar rekening mee als je deze gaat laten aanmeten en bestellen.

 

Mooi haar voor iedereen

Haarwerken zijn er voor mannen en vrouwen, volwassenen, tieners en kinderen. Iedereen verdient het om ondanks ziekte er gewoon als jezelf uit te zien. En als je niet wil dat een ander weet dat je een pruik of haarstuk draagt, dan hoeft het bij een goed haarwerk ook helemaal niet ter sprake te komen. In tegenstelling tot vroeger zijn de haarwerken van nu juist heel natuurgetrouw. Dat komt onder meer door de nieuwe technieken die er zijn om het haar op het hoofd of bestaande haar te bevestigen. Dus, heb je last van haaruitval door de behandeling van kanker, alopecia of ieder andere oorzaak die kaalheid kan veroorzaken en wil je vol zelfvertrouwen met een hoofd vol haar de wereld tegemoet treden? Kies dan voor een pruik, haarstukje, toupet of andere vorm van kwaliteitshaarwerk. Je hebt het verdiend!