Normal_courtney-hedger-t48ehcscnds-unsplash

We hoeven niet te vertellen dat medewerkers in de zorg een belangrijke rol spelen in het waarborgen van de gezondheid en welzijn van de patiënten. Vaak werken ze onder hoge druk, maken lange dagen en maken uitdagende omstandigheden mee. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te bedanken. In dit artikel gaan we daar verder op in. Waarom is bedanken zo belangrijk? Wat zijn de juiste momenten om de medewerkers te bedanken? En op welke manier bedank je ze?

Het belang van bedanken

We stipten hierboven al even aan waarom het belangrijk is om medewerkers in de zorg te bedanken. Ze hebben een belangrijke rol in de samenleving. Maar er zijn nog meer redenen:

  • Personeel motiveren: een bedankje kan een boost geven aan de motivatie van het zorgpersoneel. Het verhoogt het werkplezier en stimuleert ze om het beste beentje voort te zetten.
  • Personeel behouden: zeker in de zorg is het belangrijk om ervaren en bekwaam personeel te behouden.
  • Kwaliteit van de zorg: wanneer het personeel gemotiveerd en tevreden is, kan dat van invloed zijn op de kwaliteit van de zorg die de patiënten ontvangen.

De juiste momenten om te bedanken

Voor het bedanken van zorgmedewerkers is een jaarlijkse dag in het leven geroepen: de dag van Verpleging op 12 mei, ook wel de dag van de Zorg genoemd. En natuurlijk zijn de feestdagen ook een goed moment, aangezien zorgwerknemers een kerstpakket toch wel leuk vinden. Het zomerpakket doet de laatste jaren ook zijn intrede. Een pakket met zomerse producten aan het begin van de vakantieperiode. Maar je hoeft als werkgever niet een vast moment te kiezen voor het geven van een bedankje, het kan juist leuk zijn op onverwachte momenten. Of geef het na een bepaalde prestatie of incentive.

Op welke manier bedank je de zorgmedewerkers?

Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je de zorgmedewerkers kunt bedanken. Denk aan een bonus, cadeaubonnen of extra vrije dagen. Maar het kan ook een tastbaar cadeau zijn in de vorm van een relatiegeschenk. Zo heeft Pinkcube een speciale pagina met relatiegeschenken die ze speciaal voor de zorg geselecteerd hebben. Eerder schreven we een artikel met een aantal tips voor relatiegeschenken in de zorg. Om je nog wat inspiratie te geven zetten we wat ideeën op een rij:

  • Een persoonlijk bedankje: dit kan variëren van een handgeschreven kaart tot een product bedrukt met een naam of boodschap. Het laat zien dat de waardering oprecht en doordacht is.
  • Werknemer van de maand: licht iedere maand een bepaalde werknemer uit en zet hem of haar in het zonnetje.
  • Een klein geschenk: het hoeft niet altijd een groot cadeau te zijn, denk aan gepersonaliseerde bidon, pen, thermosfles of bidon met naam.
  • Een verwenpakket: stel een pakket samen waarmee de zorgmedewerkers even lekker kunnen ontspannen, denk aan thee, kaarsen en verzorgingsproducten. Vul het aan met een bon van de sauna.

Genoeg redenen en ideeën om je zorgpersoneel te bedanken. Check onze agenda voor de aankomende zorgevenementen.