Ook in Speklapjes DekaMarkt en Dirk zit met salmonella besmet citroengras

DekaMarkt en Dirk halen per direct de Speklapjes a la minute gemarineerd uit de schappen. In de marinade van de speklapjes is citroengras van Verstegen verwerkt. Het kruidenbedrijf trof eerder in een partij citroengras salmonella aan. Consumenten worden afgeraden dit product te eten. Salmonella kan een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

Het gaat om de Speklap à la minute gemarineerd 4 stuks, verkocht in DekaMarkt en Dirk. De streepjescode van het DekaMarkt-product: 2394865 en de streepjescode van Dirk begint met 2373117. De speklapjes van beide supermarktketen zijn houdbaar tot en met 16-04-2022. 

Eerder deze week haalde de Albert Heijn de gourmetschotels en het kant-en-klaar gourmetpakket uit de handel omdat ook daar met salmonella besmet citroengras van Verstegen in zit.

Besmetting met salmonella

Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Wie denkt besmet te zijn, wordt geadviseerd contact op te nemen met zijn of haar huisarts.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: DekaMarkt en Dirk