Normal_rss_entry-394858

De Avondshow met Arjen Lubach is online een hit met een kritisch item over voedingssupplementen. In de aflevering van dinsdag analyseerde Lubach of het slikken van extra pillen nut of noodzaak heeft. Hij deed dit omdat veel influencers, zoals Arie Boomsma, Geraldine Kemper of Govert Viergever, op hun sociale media dit soort supplementen aanprijzen.

Ook uit Lubach in zijn betoog kritiek op The Biohack Project, een nieuw programma van KRO-NCRV. Hierin krijgt een aantal bekende Nederlanders, onder meer van Viergever, adviezen over hoe zij met kleine aanpassingen in hun leefstijl een beter en gezonder leven kunnen hebben. Dit gebeurt onder meer door bloed, urine en ontlasting van de deelnemers te 'meten'. De eerste uitzending was maandagavond.

Veel gedeeld

Het Avondshow-item werd op YouTube bijna 340.000 keer bekeken. Volgens producent Human Factor TV zijn dit twee keer zoveel kijkers als een item van De Avondshow gemiddeld in het eerste etmaal na uitzending trekt. Het filmpje werd woensdag en ook donderdagochtend veel gedeeld op sociale media.

De NPO stelt in een reactie dat The Biohack Project inderdaad een amusementsprogramma is. "Er wordt duidelijk aangegeven dat de biohacks geen medische adviezen zijn en dat deze niet voor iedereen effectief hoeven te zijn; het is geen wetenschapsprogramma." De Ombudsman van de publieke omroepen laat desgevraagd weten nog geen klachten over The Biohack Project te hebben ontvangen.

Door: ANP