BN'ers leren in The Biohack Project omgaan met stress in extreme challenges

In het nieuwe KRO-NCRV programma The Biohack Project leren Lize Korpershoek, Rick Paul van Mulligen, Monic Hendrickx, Défano Holwijn en Sjinkie Knegt hoe ze hun lichaam en geest de baas kunnen zijn. Zij ondergaan de uitdagingen onder begeleiding van ex-Olympisch roeier en biohacker Govert Viergever. Hij reikt hen tools en technieken aan voor een betere stressbeheersing, focus en ontspanning. In de gekte van de stad worden de vijf bekende Nederlander onderworpen aan extreme uitdagingen. Van levend begraven worden tot aan balanceren op een loopplank vanuit een wolkenkrabber. Acht afleveringen lang worden de deelnemers op de proef gesteld. The Biohack Project is vanaf maandag 11 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Dit meldt KRO-NCRV.

Biohacking is dé trend om je gezondheid te optimaliseren en om beter te presteren, maar wat is het precies? In het nieuwe KRO-NCRV programma coacht Govert Viergever vijf bekende Nederlanders waarbij de populaire trend ‘biohacking’ uitgebreid wordt besproken. “Uitgangspunt van biohacking is het lichaam als een systeem zien”, legt Govert uit. “Met biohacking probeer je meer inzicht en controle te krijgen over lichaam en geest, met behulp van technologie en wetenschap. Daarin is meten de sleutel. Met diverse tools, zoals een hartslagmeter, sporthorloge, labtesten zoals bloed en DNA, of met apps op je telefoon. Het doel is meer energie, minder stress en daardoor je lichaam en geest meer in balans te krijgen.”

Werken aan mentale en fysieke gezondheid

In onze huidige maatschappij kunnen het enorme tempo, toenemende onzekerheden en groeiende verantwoordelijkheden overweldigend zijn. Van hoge werkdruk, impact van sociale media tot financiële zorgen. De druk is hoger dan ooit. In het nieuwe KRO-NCRV programma draait het om de mentale en fysieke weerbaarheid en omgaan met stressgevoelige omstandigheden. Alle vijf deelnemers hebben een eigen reden om mee te doen en een wens om hun stress onder controle te krijgen en te werken aan hun complete gezondheid. Daarvoor hebben zij in een periode van drie maanden, diverse lichamelijke testen ondergaan, op maat gemaakte voedingsschema’s gekregen en met verschillende experts getraind. Lukt het hun weer controle te krijgen over lichaam en geest door de aangeleerde biohacks?

Hacks at Home

Niet alleen de BN’ers, ook kijkers krijgen de juiste handvatten om stress beter te beheersen. Want waar de deelnemers in het programma de hacks in de meest extreme omstandigheden toepassen, worden op kro-ncrv.nl/thebiohackproject toegankelijke ‘Hacks at Home’ voor de kijkers aangeboden.

Door: Nationale Zorggids
Fotograaf: Elvin Boer, beeldbewerking: Jeffrey Harpal