Normal_1552
Het zonnetje schijnt altijd op de afdeling Radiologie van het Erasmus MC. Om specifieker te zijn: in een van de CT-kamers. Daar hangt sinds kort een prachtige wolkenhemel.

Blauwe wolken
Als je de CT-kamer binnenkomt, wordt de aandacht meteen naar het plafond getrokken. Blauwe wolken, bruine takken, groene blaadjes en prachtig licht sieren de hemel precies boven de CT-scan. Berend Koudstaal, unithoofd van de afdeling Radiologie: “De wolkenhemel, ook wel sky ceiling genoemd, wordt door een speciale TL-buis verlicht. Als je in deze kamer bent, lijkt het daardoor alsof je in daglicht staat.”

Minder stress

Volgens Koudstaal reageren patiënten van de afdeling Radiologie enthousiast op de wolkenhemel: “Patienten ervaren het als ‘prettig’ en geven aan dat ze het mooi vinden.”

Nieuwbouw
Het Erasmus MC onderzoekt samen met de Universiteit Twente het effect van de wolkenhemel op patienten. Koudstaal: “De skysealing past goed in een healing environment. Als de onderzoeksresultaten positief zijn, hoop ik dat we in de nieuwbouw van het Erasmus MC meer van deze wolkenhemels kunnen plaatsen.”