Normal_zakenman

Het is aannemelijk dat Marcel Daniëls vanaf 1 januari 2017 de nieuwe voorzitter wordt van de Federatie Medisch Specialisten. Hij zal Frank de Grave opvolgen, die op die datum zal aftreden. De Grave was de eerste voorzitter van de federatie die zelf geen medisch specialist is. De Federatie Medisch Specialisten is een beroepsvereniging die zo'n 20.000 specialisten vertegenwoordigt. Dit meldt Skipr.

De medische specialisten hebben Daniëls voorgedragen als opvolger van De Grave. Het bestuur zal tijdens de algemene vergadering op 15 december de leden voorstellen om Daniëls te benoemen als algemeen voorzitter. Frank de Grave, die oud-VVD-minister van Defensie is, vond het na zes jaar tijd om het stokje over te dragen.

Marcel Daniëls werkt als cardioloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Ook is hij binnen de federatie werkzaam als bestuurslid en voorzitter van de Raad Kwaliteit. In deze raad wordt beleid gemaakt op het gebied van kwaliteit in de medisch specialistische zorg. Dit gebeurt in samenwerking met wetenschappelijke verenigingen uit het vakgebied.

Door: Redactie Nationale Zorggids