Normal_dokter__arts__stethoscoop

Huisartsen in de regio Schiedam zijn boos op de raad van bestuur (RvB) van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Per 1 november sluit de spoedeisende hulp (SEH) op locatie Vlietland, wegens een groot tekort aan SEH-verpleegkundigen. De huisartsen weigeren nog te overleggen met de raad van bestuur en overwegen een andere locatie te zoeken voor de huisartsenpost die nu in de Vlietland-locatie is gevestigd. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens Petra van der Pas, voorzitter van de Huisartsenpost Nieuwe Waterweg, voelen de huisartsen zich gepasseerd. Niet alleen zijn ze niet bij het besluit betrokken geweest, ook vinden ze dat ze van de spoedeisende hulp worden beroofd. “Dit past precies in de lijn hoe de raad van bestuur denkt met zijn partners en patiënten om te kunnen gaan. Maar nu er niet meer 24 uur per dag een spoedeisende hulp is, is er voor ons ook geen noodzaak in het ziekenhuis te blijven zitten”, zegt Van der Pas. De huisartsen willen hun onvrede uiten, maar weten nog niet hoe.

De raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland ziet geen ander oplossing dan een nachtelijke sluiting van de SEH-afdeling in Schiedam. Het bestuur benadrukt dat dit niet iets is wat ze willen, maar moeten. Karin Kruijthof van de RvB laat weten dat het slechts om een tijdelijke sluiting gaat. 

Door: Redactie Nationale Zorggids