Normal_logopedie_taal_tos_taalontwikkeling_speciaal_onderwijs

De actiegroep Logopedisten in Actie gaat de strijd aan tegen de lage tarieven in de logopedische zorg. Op 25 september staan vierhonderd logopedisten in Den Haag om een petitie te overhandigen aan de Tweede Kamer. Dit melden Skipr en Hart van Nederland. 

De vrees is dat door de lage tarieven, die volgens de logopedisten 25 procent lager liggen dan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) redelijk acht, de logopedische zorg in de toekomst niet meer voor iedereen toegankelijk is. Ondanks de lage vergoedingen blijven logopedisten contracten aangaan met zorgverzekeraars zodat hun patiënten de zorg kunnen blijven betalen. Patiënten van logopedisten zonder contract zijn hier meer geld aan kwijt.

“Daarnaast hebben logopedisten te maken met een sterk toegenomen werkdruk door administratieve belasting en kampt de helft van de bestaande praktijken met wachtlijsten”, aldus de actiegroep. Beroepsvereniging NVLF beaamt dat de beroepsgroep kampt met grote problemen. Er zijn steeds minder logopedisten terwijl er steeds meer nodig zijn. 

Door: Redactie Nationale Zorggids