Normal_normal_werkdruk_verpleegkundige_arts

De stijgende zorgkosten zouden deels veroorzaakt worden door een toename van zzp’ers in de zorg, stelde EenVandaag onlangs. Brancheorganisatie SoloPartners is het daar niet mee eens en zegt dat zzp’ers niet duurder zijn dan loondienstprofessionals. Dit meldt Skipr. 

Zzp-zorgverleners zouden volgens het programma twee keer zo duur zijn als medewerkers in loondienst, maar dat is volgens SoloPartners ronduit onjuist. Naast zijn uurtarief krijgt een zzp’er – als dat zo is afgesproken – reiskostenvergoeding, maar verder geen extraatjes. Medewerkers in loondienst krijgen bijvoorbeeld eindejaarsuitkering of een onregelmatigheidstoeslag, aldus SoloPartners.

Werkdruk op personeel in loondienst

“Het tekort aan personeel en groei aan zzp’ers in de zorg zijn niet per se het probleem. De werkdruk op het personeel in loondienst wel”, aldus Loe van Erp van SoloPartners. Dat is een urgenter probleem dan het salaris. Door de hoge werkdruk, willen minder zorgverleners in loondienst blijven en meer aan de slag als zzp’er. Zzp’ers hebben meer te zeggen over hun werktijden en ze zijn flexibeler. 

Door: Nationale Zorggids