Huisarts Brunssum voor derde keer voor rechter vanwege verkrachting

Voor de derde keer op een rij moet een huisarts uit Brunssum voor de rechter verschijnen. Hij staat opnieuw terecht voor seksueel misbruik van een patiënte. In totaal heeft hij vijf aangiftes tegen zich lopen of gehad. Dit meldt Skipr. 

Van P. kreeg in 2022 een gevangenisstraf van drie jaar en een vijfjarig beroepsverbod opgelegd voor het verkrachten van drie vrouwen die ook zijn patiënt waren. Twee van waren ouder dan 80 jaar. Dit vond plaats in de jaren 2016, 2017 en 2019. De vijfde aangifte die tegen hem loopt, en ook behandeld wordt, gaat ook om een verkrachting van rond die tijd.

Vrijspraak

Vijf jaar geleden werd de uit België afkomstige huisarts nog vrijgesproken, nadat hij bepaalde seksuele handelingen die tijdens een huisbezoek waren gebeurd, had toegegeven. Van P. zei destijds dat de vrouw het zelf had uitgelokt. Vanwege het te laat indienen van de benodigde processtukken, werd het hoger beroep niet ontvankelijk verklaard. De huisarts werd in 2020 voor een jaar geschorst, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky