Normal_zorgverzekering

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer het verkiezingsprogramma jeugdzorg, kortetermijnplan tijdens de coronacrisis, wintertijd en doorbraak in behandeling uitgezaaide blaaskanker in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

Maandag: Doorbraak in behandeling uitgezaaide blaaskanker

Onderzoekers hebben twee nieuwe effectieve manieren ontdekt om uitgezaaide blaaskanker te behandelen. De nieuwe aanpak komt voort uit twee internationale studies waarvan de resultaten zondag zijn gepresenteerd.

Dinsdag: Verkiezingsprogramma’s 2023: dit gaat er gebeuren met de jeugdzorg

Nog geen drie jaar na de laatste verkiezingen, staan op 22 november 2023 de Tweede Kamerverkiezingen weer op het programma. De afgelopen jaren stonden in het teken van de coronacrisis, cao-onderhandelingen voor zorgpersoneel en de stijgende zorgkosten. Dit jaar staan de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen natuurlijk weer in het teken van die stijgende uitgaven, maar er is ook veel aandacht voor problemen in de jeugdzorg. In dit artikel vind je de standpunten van de politieke partijen op het gebied van jeugd en de zorg aan deze groep.

Woensdag: Kabinet hield tijdens coronacrisis te lang vast aan kortetermijnplan

Tijdens de coronapandemie is er door het kabinet te lang vastgehouden aan de gekozen kortetermijnstrategie. De doelstellingen die het in het begin van de crisis stelde, bleven gedurende de hele coronaperiode leidend voor de besluitvorming. Ook toen de crisis langdurig en met brede maatschappelijke impact bleek, week het kabinet niet af van deze strategie. Door de focus te hebben op het beschikbaar houden van de intensive cares, zijn nieuwe risico’s en daaruit voortvloeiende schade onvoldoende meegenomen in de aanpak.

Donderdag: Opnieuw baby voor verdachte ouders van moord op 10 wekend oude zoontje

De ouders van tien weken oude baby Dishaïro die in november 2022 kwam te overlijden, zijn opnieuw vader en moeder geworden. Vader Sidney A. zit in de gevangenis wegens verdenking van moord op zijn zoontje. De 26-jarige Alexandra F. is op vrije voeten maar wordt verdacht betrokkenheid bij de dood van haar zoon.

Vrijdag: Wat doet de overgang naar zomer- of wintertijd met ons lichaam?

Ieder jaar in het laatste weekend van oktober gaat de klok een uur terug en in maart gaat de klok weer een uurtje vooruit. Het verzetten van de klok naar zomer- of wintertijd doet wat met het lichaam. Hoewel de meesten er slechts een klein beetje vermoeider door zijn, hebben bepaalde groepen mensen hier meer last van.

Door: Nationale Zorggids