Opnieuw baby voor verdachte ouders van moord op 10 weken oude zoontje

De ouders van tien weken oude baby Dishaïro die in november 2022 kwam te overlijden, zijn opnieuw vader en moeder geworden. Vader Sidney A. zit in de gevangenis wegens verdenking van moord op zijn zoontje. De 26-jarige Alexandra F. is op vrije voeten maar wordt verdacht betrokkenheid bij de dood van haar zoon. Dit meldt Gelre Nieuws. 

Op 1 november 2022 kwam baby Dishaïro met ernstig letsel en 24 botbreuken in het ziekenhuis terecht. Een dag later overleed hij aan de gevolgen van die verwondingen. Beide ouders werden al snel opgepakt. Het OM verdenkt de vader van het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel bij zijn 2,5 maanden oude baby. De moeder zou haar kindje in hulpeloze toestand hebben gebracht en gelaten. Er zijn audio-opnames waarin is te horen hoe de baby schreeuwde tijdens de mishandeling.

Opnieuw ouders geworden

Uit de laatste pro forma-zitting blijkt dat A. en F. opnieuw samen een kindje hebben gekregen. Hoewel de man ook wordt verdacht van het mishandelen van zijn partner, hopen ze allebei in de toekomst weer samen te kunnen wonen. Inmiddels staat de inhoudelijke behandeling van de zaak eindelijk gepland op 22 en 23 mei. De advocaat van de verdachte heeft gevraagd zijn voorlopige hechtenis te schorsen, gezien de vertraging die het proces heeft opgelopen. Deze vertraging is ontstaan doordat er in Nederland maar weinig experts zijn die iets kunnen zeggen over het ernstige letsel bij Dishaïro.

Pasgeboren baby beschermen

Ondanks het pleidooi van de advocaat en zelfs de officier van justitie om de zitting buiten de gevangenis af te wachten, heeft de rechtbank besloten hem achter slot en grendel te houden om zijn pasgeboren baby te beschermen tegen zijn vader.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky