Fysiotherapeut moet 3,5 jaar cel in voor misbruik van 13 vrouwen

De 55-jarige fysiotherapeut uit Emmer-Compascuum die dertien vrouwen heeft misbruikt in een praktijk in Klazienaveen, moet 3,5 jaar de cel in. Bennie Z. stond terecht voor veertien aanrandingen en twee verkrachtingen, maar drie waren niet te bewijzen. De man heeft ook een beroepsverbod van 8 jaar opgelegd gekregen. Dit meldt Skipr. 

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van 6 jaar vanwege aanranding of verkrachting van zestien vrouwen. Omdat drie aanrandingen niet te bewijzen zijn, valt de straf lager uit. Volgens de rechtbank was in die drie gevallen niet te bewijzen dat de aanrakingen bewust waren. Dit zou ook per abuis tijdens de behandeling zijn gebeurd. 

Actief instemmen

Naarmate de behandelingen bij de fysiotherapeut vorderden, werden deze steeds intiemer. Bijna alle vrouwen hebben op een gegeven moment naakt op de behandeltafel gelegen. Soms vroeg hij om toestemming om hen uit te kleden, soms deed hij dat niet. Vrouwen stemden actief in omdat ze dachten dat het bij de behandeling hoorde. Vervolgens masseerde Z. hun borsten, liezen en schaamstreek. In twee gevallen drong hij bij de vrouwen naar binnen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky