Tientallen artsen willen zich aansluiten bij TikTok-kanaal Dokters Vandaag

Nog geen maand geleden kwam de eerste video van het Tiktok-kanaal Dokters Vandaag online. Een initiatief van internist Robin Peeters om medische desinformatie te bestrijden. Inmiddels hebben tientallen artsen en ziekenhuizen laten weten zich erbij te willen aansluiten. Peeters is blij met de aandacht en wil zeker nog een aantal specialismen aan het kanaal toevoegen, maar vindt ook dat er ‘vaste gezichten’ moeten zijn. Dit meldt Medisch Contact.

Op dit moment delen zes medisch specialisten en twee huisartsen korte video’s op TikTok over veel gestelde vragen als ‘Wat zijn de symptomen van longkanker?’, ‘Wanneer is een vrouw het meest vruchtbaar?’ en ‘Wanneer moet je vitamine D slikken?’. Het doel van het kanaal is verspreiding van betrouwbare medische informatie. Het is volgens Peeters een groter probleem dat er niet genoeg artsen zijn die deze informatie online delen dan de desinformatie die op TikTok en Instagram wordt gedeeld. Het kanaal Dokters Vandaag heeft een vrij standaard format, maar heeft al wel 14.000 volgers en 2.000 views weten te trekken.

TikTok-kanaal opschalen

Ook andere artsen hebben veel interesse in Dokters Vandaag. Tientallen medisch professionals hebben zich gemeld, maar ook ziekenhuizen willen hun dokters graag inzetten. Het kanaal wil zeker opschalen, maar wel op een zorgvuldige manier. Zo zoeken de initiatiefnemers nog naar een aantal specialismen, zoals een kinderarts. Wel vindt Peeters het belangrijk dat er ‘vaste gezichten’ blijven.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky