Logo_logo_dsw

Bestuursvoorzitter Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW vertrekt niet geheel op vrijwillige basis.  De Nederlandsche Bank, toezichthouder van zorgverzekeraars, dringt al enkele jaren aan op een vervanger. Oomen en DSW zouden ‘te veel verstrengeld zijn geraakt’. Dit meldt het Financieele Dagblad dat de bestuursvoorzitter donderdagavond sprak. 

Volgens Oomen vreesde De Nederlandse Bank (DNB) voor de continuïteit van de verzekeraar omdat verzekerden voor hem als persoon zouden kiezen en niet voor de prijs, missie of visie van de verzekeraar. Ook is DNB bang dat medewerkers van DSW zich niet vrij voelen om zich uit te spreken tegen de bestuursvoorzitter wegens zijn status.

Oomen kan zich daar niet in vinden. “Je kan alles wel een risico noemen. Maar de organisatie functioneert goed en mensen werken met plezier voor DSW”, zegt de voorzitter tegen het Financieel Dagblad. Hoewel Oomen inmiddels vrede heeft met zijn vertrek, had hij de bemoeienis van DNB graag anders gezien.

Zorgpremie & eigen risico

De bestuursvoorzitter heeft DSW de afgelopen jaren flink in de schijnwerpers weten te zetten door traditiegetrouw als eerste de zorgpremie voor het nieuwe jaar bekend te maken. DSW weet de premiestijging vaak te beperken, waardoor iedere andere verzekeraar die volgt zich genoodzaakt voelt om niet al te grote ‘premiesprongen’ te maken. Ook hanteert de verzekeraar sinds twee jaar een lager eigen risico dan wettelijk is vastgelegd. DSW wil zo duidelijk maken dat het voorstander is van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen. 

Door: Nationale Zorggids