Normal_stethoscoop_telefoon

Nog nooit is de technologische ontwikkeling zo hard gegaan. Bij haast alle zaken die we in het dagelijks leven gebruiken of doen, wordt wel een of andere vorm van techniek gebruikt. Of het nu gaat om hoe we ons vervoeren van a naar b, onze studie of ons werk en wat we doen in onze vrije tijd. Ook in de gezondheidszorg vinden belangrijke ontwikkelingen plaats. Nieuwe technologieën lijken haast dagelijks uitgevonden en in gebruik genomen te worden. E-health noemen ze het ook wel.

Wat kun je met e-health?

E-health omvat een aantal praktische toepassingen van medische zorg door middel van nieuwe technologieën, die mensen zelf kunnen regelen. Zo biedt het bijvoorbeeld de mogelijkheid online via je smartphone, tablet of computer contact te maken met een zorgverlener. Dit heeft tijdswinst als voordeel. Je hoeft niet te wachten totdat de zorgverlener een keer telefonisch bereikbaar is tijdens kantooruren, krijgt niet te maken met lange wachttijden totdat je iemand aan de lijn krijgt en hoeft vervolgens ook niet nog eens lang te wachten op antwoord of de bevestiging dat iets geregeld is. Ander vormen van e-health zijn bijvoorbeeld apps voor een gezonder leven, gezondheidstrackers en slimme technologieën zoals een robotarm die mensen met beperkingen in hun handen, armen of schouders helpt.

E-health van FBTO

Kies je voor de zorgverzekering van FBTO, dan heb je de voordelen van diverse vormen van e-health. Bestel bijvoorbeeld diabeteshulpmiddelen gemakkelijk en snel online, of maak een afspraak voor thuisvaccinaties voor een reis. Daarnaast krijg je ook toegang tot de Dokter op Zak App van FBTO. Met deze app kun je ook ’s avonds in weekend snel in contact komen met een zorgprofessional wanneer je een medische vraag hebt. Ook houdt e-health bij FBTO in dat bepaalde moderne technologische ontwikkelingen voor mensen met beperkingen vergoed worden.

Alleen de zorg kiezen die bij je past

Kiezen voor de zorgverzekering van FBTO heeft trouwens nog meer voordelen dan alleen de beschikking hebben over E-health. Je maakt zelf bewuste keuzes in het leven als het aankomt op levensstijl, voldoende beweging en gezond eten. Dus waarom zou je niet bewust kiezen voor een zorgverzekering die bij jouw unieke situatie past? Een die niets meer maar ook niet minder inhoudt dan jij wil? Bij FBTO kun je naast de basiszorgverzekering kiezen uit maar liefst 11 aanvullende modules. Zo kies je alleen de zorg die bij jou past, en betaal je dus ook niet meer dan nodig.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.