Normal_fysio

Dat niet iedereen recht heeft op negen fysiotherapie-afspraken vanuit het basispakket, weet 42 procent van Zorgquiz-afnemers niet. Volwassen krijgen helemaal geen fysiotherapie vergoed vanuit het basispakket. Dit meldt Algemeen Dagblad dat enkele duizenden mensen de Zorgquiz zag afnemen. 

Voor mensen met een chronische aandoening en jongeren tot achttien jaar zijn uitzonderingen op het gebied van fysiotherapeutische behandelingen. Voor hen zitten de eerste negen behandelingen namelijk wel in het basispakket.

Dekking basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. Niet iedereen die de Zorgquiz deed, is hiervan op de hoogte. Ongeveer 29 procent denkt dat de dekking minder uitgebreid is bij een budgetpolis. Omdat de overheid bepaalt wat er in het basispakket zit, geldt dit voor iedereen. Tussen de hoogte van de zorgpremies zitten echter wel verschillen en ook hebben niet alle zorgverzekeraars een contract met een ziekenhuis. Het grootste verschil tussen bijvoorbeeld een budgetpolis en naturapolis is dat budgetpolis-verzekerden naar nog minder zorgverleners kunnen.

Door: Nationale Zorggids