Oor van een baby

Er komt een website voor ouders met dove baby’s. De website gaat informatie verstrekken over de sociale, culturele en taalkundige kant van doof zijn. Nu krijgen ouders met een dove baby veelal alleen informatie over de medische aspecten van doofheid. Dit meldt Omroep Gelderland. 

De Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam gaan samen met Radboud-taalwetenschapper en expert Nederlandse Gebarentaal Onno Crasborn, een belangenverenigingen en een bedrijf gespecialiseerd in websites voor doven de website opzetten. 
 
'We willen ook dove jongeren en volwassenen zelf aan het woord laten over hoe zij hun leven ervaren', zegt Crasborn. Daarnaast zal de documentaire ‘Mijn baby is doof’ ook online op de website komen. 
 
Anders dan medische informatie is het voor ouders met een doof geboren kindje moeilijk om informatie te vinden. De nieuwe website moet in die behoefte voorzien. De makers van de site woren gesubsidiëerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Deze organisatie stelt 15.000 euro beschikbaar. 
 
© Nationale Zorggids