Normal_kalander

De maand waarin iemand geboren wordt, is van invloed op de gezondheid. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de maand mei de gezondste maand is om in geboren te worden. Dat meldt RTL Nieuws.

De Amerikaanse wetenschappers toonden aan dat er een verband is tussen de geboortemaand en de kans om op latere leeftijd bepaalde ziekten op te lopen. Om tot deze conclusie te komen, bestudeerden ze gegevens van 1,7 miljoen patiënten uit New York over een periode van 28 jaar.

De maanden oktober en november zijn de meest ongezonde maanden om op de wereld te komen. Deze baby's zijn gevoelig voor acute bronchitis, virusinfecties en ADHD. Mensen die in maart zijn geboren zijn gevoelig voor hart- en vaatziekten. De onderzoekers benadrukken dat ouders zich niet druk hoeven te maken om de geboortemaand, want andere invloeden spelen een veel grotere rol bij de kans om ziek te worden.

De Amerikanen hebben niet voor elke geboortemaand een verklaring voor een mogelijke ziekte, maar denken dat winterbaby's een tekort aan vitamine D door het gebrek aan zonlicht hebben en daardoor een hogere bloeddruk kunnen hebben. 

© Nationale Zorggids