Normal_borstvoeding_baby_borst_voeding

Volgens wetenschappers moet iedere moeder haar kind borstvoeding geven, want dat zou wereldwijd jaarlijks 800.000 kinderlevens redden. Dit schrijven de onderzoekers in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet, meldt De Telegraaf.

Het geven van moedermelk biedt veel voordelen voor het kind. Het beschermt onder andere goed tegen diabetes, obesitas en het verkleint risico's op infecties. Ook zouden kinderen die borstvoeding krijgen een hoger IQ hebben dan de kinderen die niet met de borst gevoed worden.

De onderzoekers stellen dat borstvoeding in gevaar is, omdat overheden het onvoldoende steunen en omdat moeders niet de juiste support krijgen. Bovendien zou de kunstvoedingsindustrie onverminderd en agressief het borstvoedingsproces ondermijnen. Daarom maken veel kinderen een ongezonde start van hun leven en stijgen de kosten van de gezondheidszorg.

Slechts 37 procent van de moeders in de arme landen geeft de baby tot zes maanden borstvoeding. Het probleem zit volgens de onderzoekers in de sociale omgeving, die de borstvoeding frustreert. In welvarende landen leggen meer moeders hun kroost aan de borst. 

© Nationale Zorggids