Normal_12684

HOORN - Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft zijn vele klinische protocollen en zorgpaden zo goed gestructureerd, dat deze verregaande automatisering van de patiëntendossiers als Best Practice-voorbeeld kan dienen voor andere Europese ziekenhuizen.

Dat is het oordeel van HIMSS Analaytics Europe (HAE), de non-profit-organisatie die de automatisering en integratie van elektronische patiëntendossiers van Europese ziekenhuizen valideert en beoordeelt in hoeverre de ICT aansluit bij de kwaliteit en veiligheid binnen ziekenhuizen.

Deze week werd bekend dat het Hoornse ziekenhuis zeer positief is gevalideerd voor de zogeheten Stage 6 EMRAM Award van HAE.

Het Westfriesgasthuis werkt samen met ChipSoft, ontwikkelaar en leverancier van het ziekenhuisinformatiesysteem/EPD CS-EZIS.Net. "Dankzij de continue optimalisering van de functionaliteit van de EPD's van ChipSoft kunnen alle diagnostiek, onderzoeken en verslaglegging digitaal worden verwerkt", zegt Nic Kaldenbach, manager ICT van het ziekenhuis. "Dat heeft als positief gevolg dat (onderzoeks)resultaten sneller beschikbaar zijn en vanaf elke geautoriseerde werkplek benaderbaar zijn. Daarnaast voorkomt het onjuistheden, zoals dubbel ingevoerde gegevens en overschrijffouten door onleesbare handschriften."

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz