Normal_roze_lintje_kanker_borstkanker-bovenij_website

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven heeft van Borstkankervereniging Nederland (BVN) een roze lintje gekregen voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Het borstkankerziekenhuis is in april 2013 geopend en voldoet aan alle 15 criteria, zo meldt het ziekenhuis in een persbericht.

Om te voldoen aan de criteria van een roze lintje moet bijvoorbeeld met 80 procent van de patiënten het gehele behandeltraject en alternatieven besproken worden. Dit wordt in het borstkankerziekenhuis bij alle patiënten gedaan. Voor het roze lintje dient voor 90 procent van de patiënten het beleid in het multidisciplinair team gemaakt te worden. In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis gebeurt dit bij 100 procent. 'Alle specialisten en verpleegkundigen werken de hele dag echt samen. Ze hebben twee keer per dag formeel overleg over alle patiënten, hierdoor is de kwaliteit van zorg enorm goed', zegt Jan van Bodegom, chirurg en oprichter van het ziekenhuis.

Het roze lintje staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg op basis van criteria die zijn opgesteld door BVN. Met het roze lintje stimuleert BVN ziekenhuizen om concrete verbeteracties door te voeren.

© Nationale Zorggids