Logo_umcg

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is van plan om meer met omliggende bedrijven te gaan samenwerken. Door de samenwerking zouden er drie- tot vierhonderd nieuwe banen moeten komen. Dat meldt RTV Noord. 

UMCG, de omliggende bedrijven en Provincie gaan drie miljoen in de samenwerking steken. De partijen hopen er allen hun voordeel uit te trekken. De omliggende bedrijven, die in opdracht van de farmaceutische industrie laboratoriumonderzoek doen, hopen meer opdrachten binnen te kunnen halen. “Wij hebben een aantal testen tot onze beschikking, maar niet alle”, zegt Jaap Wieling van nabijgelegen bedrijf QPS. “Het UMCG heeft ook testen. Samen kunnen we dus een breder scala aanbieden aan de farmaceutische industrie. Meer opdrachten is het doel.” Als er meer opdrachten komen, is er voor meer mensen werk.

Het UMCG hoopt door de samenwerking meer opbrengsten te genereren. Als een deel van het geneesmiddelenonderzoek van de farmaceutische industrie in het ziekenhuis plaatsvindt, deelt het ziekenhuis in de opbrengsten. “Onderzoekers van het UMCG kunnen daarmee een eigen nieuw onderzoek financieren”, zegt Martin Smit van het ziekenhuis. Volgens hem heeft Provincie ook profijt van de samenwerking. “Noord-Nederland zal aantrekkelijk zijn voor bedrijven op dit gebied en bedrijven zullen meer opdrachten binnenhalen.”

© Nationale Zorggids